Crowdfunding rolstoelbus 2023 / 2024

3dkadootjes.nl

Crowdfunding Rolstoelbus 2023 / 2024

UPDATE APRIL 2024

Het is gelukt! Wij hebben een tweedehands rolstoelbus voor Daan aangekocht! Hier lees je er meer over.

UPDATE FEBRUARI 2024

In juli 2023 hebben wij abrupt de crowdfunding op on hold moeten zetten. Wij hebben destijds een auto ongeluk gehad. Gelukkig niet onze schuld… Maar wel de auto total los! En zelf lichamelijke ongemakken van het ongeluk. Ook het vloggen hebben we abrupt beëindigd destijds. Eerst zelf bijkomen en herstellen. Nu in 2024 waar wij zwaar overvraagd zijn in de zorg voor Daan, ligt de crowdfunding nog altijd stil. Wij weten zelf nog niet helemaal of wij er nog de kracht voor hebben om deze te herpakken. We hebben nog altijd niet het gewenste invalide vervoer. Welke Daan wel hard nodig heeft. Zelf zijn we natuurlijk ook hard aan het bij sparen.

Crowdfunding rolstoelbus 2018

In 2018 hebben wij ruim 4 maanden ons ingezet in deze crowdfunding voor Daan. Om een rolstoelbus te realiseren die broodnodig is voor Daan. Dit is ook gelukt! Echter hebben wij sinds het begin dat wij deze bus hebben alleen maar problemen gehad, met name motorproblemen. Nu in januari 2023 zijn wij gestrand op de A12 met weer motorproblemen. Alweer de EGR! Inmiddels staat de bus geparkeerd op de parkeerplaats en hebben wij besloten het maar te laten. Laat maar staan die bus!

Enorm veel onkosten gehad aan de rolstoelbus

De laatste factuur dateert van de zomer in 2022. Ruim €1100 euro verspijkerd. De rolstoelbus van Daan heeft al duizenden euro’s aan onkosten gehad. Maar iedere keer komt het EGR (motorprobleem) weer terug. Wij weten niet meer wat wij met deze bus aan moeten. Vandaar dat hij nu kapot staat op de parkeerplaats.

Verloop van terugkerende motorproblemen met de rolstoelbus in de afgelopen jaren

Het verloop in de jaren van 2018 tot heden. Alleen maar problemen. Het begon allemaal al naar 2 weken. Koppelingsplaten versleten… Dit is binnen de garantie wel opgelost maar koste wel moeite… In de winter van 2018 viel de bus uit tijdens het rijden. En stotterde met starten in de kou. Het moeilijk starten en uitvallen komt iedere winter weer terug. In 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022. Ieder jaar is het raak! Zodra de temperatuur onder de 10 graden duikt, is het foute boel. Uitlezen komt iedere keer de EGR naar voren. Deze is schoongemaakt, en is vernieuwd in 2021. Maar toch komt het weer terug. Dit heeft geleid tot enorme kosten. In totaal zijn wij bij 3 verschillende garages geweest. Die hebben gekeken, getest en gereden. Het EGR probleem blijft en komt iedere keer weer terug. Daardoor zijn wij nu op het punt gekomen dat wij echt niet meer weten wat te doen… Nog meer onkosten maken, voor iets wat iedere keer terug komt zijn wij niet meer van plan. Dat hebben we inmiddels al lang genoeg gedaan.

Een andere rolstoelbus kopen?

Dat zit er niet in. Rolstoelbussen zijn enorm aan de prijs. En dat geld hebben wij in ieder geval niet zomaar liggen. Dus een andere rolstoelbus is op dit moment niet te realiseren voor ons. Wel hebben we door alle problemen met deze rolstoelbus in 2020 besloten een goede tweedehands auto te kopen. Deze auto is tot op heden nog steeds goed, in ieder geval geen motorische problemen. Maar is niet de oplossing op de lange termijn. Want je moet Daan er nog steeds in tillen en uit tillen, en dit vraagt enorm veel van je rug. Zeker nu Daan een grote jongen is met een aardig gewicht. Maar het is heel simpel je moet je kunnen verplaatsen, dus doen we het nu weer op deze manier. Het is niet anders…

Crowdfunding rolstoelbus aflevering in 2018

Juli 2018,

Wij zijn iedereen die op welke manier dan ook Daan heeft geholpen in deze crowdfunding voor de rolstoelbus, zo ontzettend dankbaar. Hieronder de foto’s van de aflevering van de rolstoelbus.

 

Share This